Skohyllor & Inspiration

Det första rummet man möter när man som gäst kommer hem till någon är hallen. Likaså är hallen det första rummet som man själv kommer hem till när man öppnar ytterdörren. Därför är det extra viktigt att hallen är välkomnande och ombonad. Att ha smarta förvaringsmöbler är A och O för att kunna mötas av ett trivsamt rum istället för av ett kaos. Hallmöbler är därför betydligt viktigare än man kan tro. Till hallmöbler hör bland annat klädhängare, tamburmajor, skohylla, byrå, sittplats och spegel.

Skohylla en viktig hallmöbel

Skohylla är en av de viktigaste möblerna och förvaringsdetaljerna i en hall. Med en skohylla kan man samla upp alla skor som annars kanske bara kastas i en stor hög eller ställs rakt innanför ytterdörren. Man riskerar inte längre att snava på skorna och inte minst så ger det ett prydligare intryck. För familjer med flera familjemedlemmar blir det ett rätt snabbt ett stort antal skor som man vill ha nära tillhands i hallen och då är en skohylla perfekt. Om man inte vill ha en traditionell skohylla kan man istället satsa på ett skoskåp, där man kan stuva undan skorna utan att de syns.

Köpa skohylla

Skohyllor finns i många olika material, designer, färger och storlekar. Trä, plåt och plast är de vanligaste materialen. Det är smart att välja ett material som är tåligt. En skohylla får ju stå ut med såväl smuts som väta och bör vara behandlad för att klara detta. Många skohyllor är försedda med mellanrum så att smuts och snö inte samlas på hyllan utan ramlar ner på golvet så att städningen hålls enkel. I övrigt är tumregeln när man väljer skohylla att man ska välja en skohylla som passar ens inredningsstil och som matchar den övriga inredningen i hallen. Det finns ofta färdiga sätt med matchande hatthylla och skohylla, vilket ger ett mer stilrent intryck. Ett bra tips för den som ska köpa en ny skohylla är att köpa en skohylla som man kan bygga på höjden. Då får man plats med många skor på en liten yta. De traditionella skohyllorna har två plan, men det finns också högre. Vissa skohyllor kan man också stapla ovanpå varandra. Man kan köpa skohylla på de flesta möbelaffärer och lågpriskedjor idag. Vill man ha en äldre skohylla kan man med fördel titta på antikaffärer eller second handbutiker.